Tι εννοεί ο ποιητής;

Είναι απαραίτητο να τον ρωτήσουμε άμεσα; Είναι απαραίτητο να πάρουμε άμεσα την απάντησή και την λύση στο "γρίφο";

Μια φράση αρκεί να πυροδοτήσει αναλύσεις των αναλύσεων χωρίς τέλος και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα πάντα. Ξεκινάμε από μια φράση που γράφτηκε μετά από κάποια σκέψη και καταλήγουμε συνήθως σε συμπεράσματα άσχετα ή ακόμα και διαπληκτισμούς για παραπλήσιες απόψεις και σκέψεις.

Πολύ ενδιαφέρουσες μεν συζητήσεις, αλλά ταυτόχρονα πολύ αφυδάτικες για την σκέψη μας. Σταματήσαμε να την εκπαιδεύουμε ζητώντας άμεση λύση. Λίγο ανάσα να δώσουμε στο μυαλό μας να σκεφτεί "τι είπε ο ποιητής", μπορεί να οδηγήσει στον ενδότερο εαυτό μας. Στην καλύτερη κατανόηση των πραγμάτων χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες.

Μπορεί ο λόγος των Σπαρτιατών να ήταν υπερβολικά μικρός αλλά σίγουρα τους επέτρεπε να γυμνάζουν το μυαλό τους να εκλαμβάνει σωστά τα σημάδια των λέξεων και των φράσεων ή ακόμα και των πράξεων.  Δε χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο "δείχνεις σακί, λες αλεύρι" αλλά ταυτόχρονα δε χρειάζονται οι παράγραφοι και οι βαθιές απερίσκεπτες αναλύσεις.

Σκέψου πριν απαντήσεις. Δούλεψέ το στο μυαλό σου και βρες τι θέλει να πει ο συνομιλητής σου. Σταμάτα μια στιγμή και αφουγκράσου την σκέψη του. Μην κάνεις την δική σου βουλιμική ούτε υπέρβαρη. Άστη να χωνέψει την μπουκιά της και αν πεινά ακόμη δώσε της ακόμα μια μπουκιά και συνέχισε μέχρι να μη χρειάζεται άλλο προς το παρόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

20 Χρόνια 27

Η «μοναξιά» της επιτυχίας

Συγνώμη, μιζέρια!